nieuwsbrief mei 2014

Beste,

Een volle nieuwsbrief: Noteer zaterdag 28 juni vast in uw agenda want we hebben een interessant programma tijdens de 4e Cambodja Update! U kunt nu ook rechtstreeks doneren via iDeal. Steun uit professionele hoek voor vrouwenziekenhuis Nokor Tep. Mariska Paping versterkt het bestuur. En onze lokale partner Tabitha Camboda uitgeroepen tot Top NGO!

 

Noteert u vast: zaterdag 28 juni Cambodja Update 2014... Water=Groen

Onze jaarlijkse ‘Cambodja Update’ krijgt dit jaar een wat andere invulling op een toepasselijke locatie in het Westland. Behalve terugkomdag voor Cambodja-gangers en inspiratie-moment voor aspirant Huizenbouwers en donateurs wordt het dit keer een heus evenement met als thema ‘Water=Groen’. We lichten vast een tipje van de sluier op:

Niemand minder dan voormalig Minister van Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne, sinds 2011 voorzitter van het Productschap Tuinbouw, zal haar licht laten schijnen over het belang van tuinbouw en goed waterbeheer in Cambodja. Dat sluit goed aan bij de nieuwe waterputtenactie die Stichting Toetssteen start i.s.m. Wilde Ganzen.

Interessant voor terugkomers én kandidaten: Huizenbouwer Jan van de Wiel doet verslag van de Huizenbouwreis van ‘De Draadnagels’ afgelopen januari en Huizenbouwer Remus Aussen, tevens bassist, zorgt tijdens de Update voor muzikale omlijsting. Ook wordt er meer informatie gegeven over de aanstaande lustrumreis naar Cambodja (van 9 tot 18 januari 2015).

Dit is nog lang niet alles, maar hopelijk weet u genoeg om datum en tijd in uw agenda te reserveren: zaterdag 28 juni van 11.00 tot 14.00 uur. In de pauze is er een broodjeslunch. We vragen € 10,– bijdrage in de kosten.

Ideaal: direct doneren via iDeal

Wist u dat er nu ook de mogelijkheid is om direct via iDeal te doneren aan Stichting Toetssteen? Dat kan via de knop ‘direct doneren via iDeal’ in de header van de website www.stichtingtoetssteen.nl. U kunt zelf het bedrag van een eenmalige donatie bepalen en direct betalen via uw eigen bank-omgeving.

Ook de actie-website voor vrouwenziekenhuis Nokor Tep (www.langlevejouwvrijedag.nl) biedt nu de mogelijkheid om direct donaties via iDeal over te maken.

Gespecialiseerde hulp vanuit Nederland voor vrouwenziekenhuis Nokor Tep

Prof. Dr. Els M.J.J. Berns (Medical Oncology) van het Erasmus MC Kankerinstituut Rotterdam is gespecialiseerd in borstkanker en eierstokkanker. Tijdens een interessante ontmoeting met haar heeft ze de Stichting Toetssteen toegezegd om enthousiaste artsen binnen haar netwerk te vragen om in het vrouwenziekenhuis Nokor Tep in Phnom Penh pro deo operaties uit te gaan voeren of op een andere wijze de mensen daar medisch van dienst te zijn. Geweldig om te zien dat er nog zoveel gepassioneerde mensen zijn die de wereld ‘beter’ willen maken.

Tabitha Foundation Cambodia uitgeroepen tot Top NGO

Er zijn in Cambodia meer dan 3.000 NGO’s (Non-Governmental Organisations). Vanuit de hele wereld en werkzaam op allerlei gebied. Uit al deze organisaties is de lokale partner van Stichting Toetssteen, Tabitha Foundation Cambodia, in het boek ‘Unsung Heroes Cambodia’ uitgeroepen tot Top NGO. Een enorm compliment voor onze grote heldin en oprichtster van Tabitha, de van oorsprong Nederlandse Janne Ritskes.

Nieuw bestuurslid: Mariska Paping

Begin dit jaar was ze nog ‘Draadnagel’ tijdens de laatste Huizenbouwreis naar Cambodja. Nu is Mariska Paping-de Bruin bestuurslid secretariaat van Stichting Toetssteen. Het bestuur is erg blij met deze versterking van haar organisatie.

In het dagelijks leven is Mariska receptioniste bij detacheringsbureau SPARQ in Rotterdam. SPARQ biedt ondersteuning aan bedrijven door het leveren van flexibel inzetbaar personeel voor verschillende functies, zoals receptionistes, gastvrouwen enz. Daarnaast organiseert Mariska, samen met vriendin Hester de Lange, high wine en proeverijen bij mensen thuis (www.highwineathome.nl).

Artikel over Nokor Tep in FNV-blad ‘Casco’

Jan Bos reisde van oktober tot december 2013 door Zuid-Oost Azië en bezocht daarbij onder andere Myanmar, Laos en Cambodja. Als freelance tekstschrijver doet hij verslag over bijzondere bouwprojecten. Voor het magazine ‘Casco’ van FNV Bouw schreef hij een mooi artikel over Janne Ritskes, haar droom vrouwenziekenhuis Nokor Tep en onze actie Langlevejouwvrijedag!

Help ook mee, dat ziekenhuis moet er komen: www.langlevejouwvrijedag.nl

aanmelden nieuwsbrief