stichting toetssteen - februari 2013

Beste,

Nu het Huizenbouwteam ‘The Orange Wave’ weer terug is uit Cambodja brengt Stichting Toetssteen u graag op de hoogte van alle reiservaringen. De twintig gebouwde huizen staan inmiddels op de website en de stichting is al weer druk doende met het door de Wilde Ganzen gesteunde waterproject en met de actie Langlevejouwvrijedag voor vrouwenziekenhuis Nokor Tep!

 

Verslag van een bijzondere Huizenbouwreis

En een bijzondere reis was het! Niet alleen omdat deze derde reis met een gemêleerd gezelschap van liefst 22 deelnemers werd ondernomen, maar vooral ook door het plotselinge overlijden tijdens het bezoek aan een tempel van Hans den Ouden, die samen met zijn zoon Wim ook mee was. Na rijp beraad en in overleg met de familie werd besloten de reis voort te zetten en uiteindelijk werden alle 20 huizen door The Orange Wave afgebouwd. Inclusief het huis ‘Hans & Gerda’; spontaan gedoneerd door het huizenbouwteam van vorig jaar – de ‘Rainbow Builders’ – en vernoemd naar Hans en zijn vrouw Gerda.

Lees het verslag van medebouwer Remus Aussen op de website >

Oud & Nieuw – Kijk en vergelijk!

Wat ook bijzonder is aan de laatste huizenbouwreis is dat er dit keer foto’s gemaakt zijn (met dank aan medebouwer Sjaak van ’t Wout) van de oude onderkomens van de gezinnen, vaak bestaande uit takken en bladeren. Vergelijk eens deze hutjes met de nieuw gebouwde huizen op betonnen palen. Dat kan met de huizen 201 t/m 220 in het huizenoverzicht op de website. Zoek de verschillen en het wordt weer duidelijk waarom we dit doen.

Naar het huizenoverzicht >
Meer informatie >

Actie waterputten gesteund door Wilde Ganzen

Ook speciaal was dat we dit keer goed konden zien dat we het allemaal niet voor niets doen. Uw en onze hulp helpt! Vooral het belang van goede watervoorziening is weer eens duidelijk geworden. Een goed huis geeft de mensen een stevige basis, maar waterputten en -reservoirs helpen de gezinnen en kleine gemeenschappen écht vooruit! Betere hygiëne, gezondheid gaat met sprongen vooruit, groene velden, er wordt vaker geoogst, beter inkomen, kinderen kunnen naar school. Kortom: een wereld van verschil! Daarom start Stichting Toetssteen een speciaal waterproject, dat ondersteund wordt door Wilde Ganzen. Uw donaties worden hierdoor liefst 55% meer waard!

Doe ook mee met de actie Langlevejouwvrijedag!

Tijdens onze reis hebben we, op uitnodiging van Janne Ritskes, ook een bezoek gebracht aan de bouwplaats van het Nokor Tep vrouwenziekenhuis, aan de rand van Phom Penh. Hier werden we ontvangen door Mrs. Dr. Kantha Phavi ING, Minister of Women's Affairs en Dr. Trac Thai Sieng, vice-gouverneur van Phnom Penh. Daar ontmoetten we ook een groep Franse kanker-specialisten die – net als wij – het Nokor Tep vrouwenziekenhuis een warm hart toedragen. Afgesproken is dat we gaan kijken hoe we kunnen samenwerken met de Fransen om het ziekenhuis snel werkelijkheid te maken. Doet u(w bedrijf) ook mee met deze actie? Kijk op de actiewebsite!

Naar de actiewebsite >

aanmelden nieuwsbrief