67Sequals

bouwteam: Lisa Newman - Singapore Family Team
plaats: Kpg Speu, Cambodja

sponsor: Overmat

Sequals (Secuals) is een plaatsje in de regio Friuli-Venezia Giulia. Het is vooral bekend als de geboorteplaats van wereldkampioen zwaargewicht Primo Carnera. Maar voor mozaïek- en terrazzo liefhebbers is het de stad van Giandomenico Facchina. Deze kunstenaar is de uitvinder van de “omgekeerde” techniek, waarbij mozaïek steentjes vooraf op papier worden geplakt. Hij begon zijn carrière in Venetië waar hij een atelier voor Venetiaanse “smalti” oprichtte (glazen steentjes waarmee mozaïek gelegd wordt). Vervolgens vertrok hij naar Parijs, waar hij na zijn werken voor de Opera wereldberoemd werd.

Klik op de foto voor een Youtube-filmpje van de Parijse Opera (opent in nieuw venster).