37Oma Jet - idup manis manis

bouwteam: Annette Fuller Weimar - ISPP All Staff
plaats: Trapeang Pring, Kandal Province, Cambodja

sponsor: Familie van Dijk, Kaat, Tomaello en Weimar

Henriette Louise Weimar - Kornmann (Padang 24-08-1899)

Onze Indische moeder kwam in 1932 met haar Hollandse man Henk Weimar en haar kinderen Karel, Loes en Gerda naar Holland. Vier jaar later werd Nettie geboren. Wat moest zij wennen aan het Hollandse leven. Haar hart was groot en haar huis weldra te klein voor al die familieleden en vrienden die kwamen logeren en vooral... lekker eten. Haar rijsttafels waren een groot feest, haar risoles en viskroketten beroemd. De deur stond altijd voor iedereen open en aan haar tafel kon iedereen onaangekondigd aanschuiven. Ze heeft ons geleerd om gastvrij te zijn en goed voor iedereen, zonder aanziens des persoons. In onze familie is het een groot compliment als je zegt: ‘Je lijkt op oma Jet’. Haar lijfspreuk was ‘(H)idup manis manis’, waarbij Idup ‘leven’ betekent en Manis ‘zoet, lief’. Vrij vertaald vanuit het Maleis zei ze: ‘Leef goed, wees lief voor elkaar!’.

Wij hopen dat de Cambodjaanse bewoners in haar huisje samen een goed en liefdevol leven mogen leiden!

Loes Kaat-Weimar en Nettie Tomaello-Weimar

Henk Weimar en Jet Weimar-Kornmann