bouwteam 2016

De huizenbouwreis is ten einde. De bouwers zijn allemaal weer thuis en onder de indruk van het fantastische land, met mensen die met onze hulp een echte start kunnen maken. Wij maakten het verschil dankzij de steun van vele sponsers. HARTELIJK DANK!

 

Kijk op facebook voor een uitgebreid reisverslag van de tweede bouwdag.

https://www.facebook.com/stichtingtoetssteen/posts/1057757470910930

De naam van het bouwteam is "Gespierde Spijkers"

Deelnemer aan deze reis waren:

 • Marcel van Houten;
 • Francesco Candido;
 • Celine Huis;
 • Giulio Tomaello;
 • Vita Tomaello;
 • Marlies van Dijk;
 • Jolanda Prinsen;
 • Hester Schaart;
 • Daniela Tomaello;
 • Stephen van Dijk;
 • Robbert van Heusden;
 • Robert te Dorsthorst;
 • Inge Ekkelenkamp;
 • Mariska van der Giessen;
 • Jolanda van der Giessen;
 • Ton van der Giessen;
 • Saskia Turk;
 • Laura Bos;
 • Fred Meijer;
 • Anja Couperus.

 

 

 Marcel van Houten (gezellige teamplayer): "Ik werk bij YACHT Amsterdam…
Marcel van Houten (gezellige teamplayer): "Ik werk bij YACHT Amsterdam en op dit moment “timmer” ik aan de weg bij de gemeente Amsterdam. Om in het ritme te blijven, wil ik graag doortimmeren aan iets moois waar ik de allerarmste mensen in Cambodja een heel groot plezier mee ga doen. Al 5 jaar lang stuurt Giulio Tomaello mij een mail over deze mooie reis en dit bijzondere initiatief en elk jaar kriebelt het om te zeggen “ik ga mee” en nu (2016) ga ik het doen. Ik kijk er ontzettend naar uit en kan niet wachten om mijn koffer te pakken. Voor het eerst ga ik zonder Jolanda, Bas en Danique op reis, maar deze bijzondere ervaring wil ik niet missen".
Francesco Candido met italiaanse roots gaat mee op onze bouwreis. "Ik…
Francesco Candido met italiaanse roots gaat mee op onze bouwreis. "Ik heb in het verleden met Giulio Tomaello een tweetal reizen in Italië georganiseerd voor onze terrazzo collega’s in Nederland. Hij heeft me enthousiast gemaakt over het bijzondere project in Cambodja dat hij samen met Cor Hoogeveen, een andere collega van ons, heeft opgezet. Ook deze reis is weer goed in elkaar “getimmerd”. Ik ga daarom graag mee om het land, de mensen en de projecten te zien en om eigenhandig een bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de mensen. Het is heel belangrijk dat mensen in hun eigen dorp kunnen blijven wonen en werken en niet voor het verdienen van hun geld hun vrouw en kinderen moet achterlaten”.
Ik ben Celine Huis, 17 jaar en ik studeer verpleegkunde bij het ROC…
Ik ben Celine Huis, 17 jaar en ik studeer verpleegkunde bij het ROC Mondriaan in Delft. De reden dat ik mee ga, is omdat ik wat meer van de wereld wil zien en het idee om een huis te bouwen voor de mensen daar in Cambodja deed me besluiten om me in te schrijven. Ik ben laat met inschrijven, maar sta te popelen om er heen te gaan en ben ook heel benieuwd wat ik daar allemaal ga zien en hoe het leven daar is.
Guilio en Vita Tomaello gaan samen mee en vertellen: “In 2009 ben ik…
Guilio en Vita Tomaello gaan samen mee en vertellen: “In 2009 ben ik samen met mijn ouders en mijn zusje Iza op familiebezoek geweest in Cambodja. Ik heb met eigen ogen gezien onder welke moeilijke omstandigheden de mensen daar moeten leven. Het is fijn dat ik nu een gebaar kan maken door zelf een steentje bij te dragen aan het welzijn van een paar families door ze aan een huis en water te helpen.” Giulio. “Het wordt mijn zesde reis naar Cambodja. Een land waar ik me thuis ben gaan voelen. Het heeft een trieste recente geschiedenis, waarvan de sporen in het dagelijkse leven nog overal duidelijk te zien en voelbaar zijn. Toch zijn de mensen doordrenkt van een ontwapenende vriendelijkheid en een aanstekelijke positiviteit, die we hier tussen al onze bergen aan bezittingen en schulden kwijt lijken te zijn geraakt. Door ons project weet ik dat wij allemaal voor een ander het verschil kunnen maken. Niet alleen in onze eigen familie en vriendenkring dichtbij, maar ook daar aan de andere kant van de wereld”.
Marlies van Dijk gaat komende reis ook met ons mee. Haar kennis van de…
Marlies van Dijk gaat komende reis ook met ons mee. Haar kennis van de bouw als werkvoorbereider zal ons goed van pas komen. Haar motivering om de handen uit de mouwen te gaan steken: "Tijdens een bijeenkomst van het werk hoorde ik van mijn collega Fred Meijer dat hij erover bezig was met Cor Hoogeveen om dit jaar mee te gaan naar Cambodja. Al jaren doneer ik aan verschillende goede doelen, echter blijft er altijd ergens de vraag: Wat doen ze precies met mijn geld, bij wie komt het uiteindelijk terecht? Dat vind ik het mooie van Stichting Toetssteen, naast dat alles zeer transparant is kun je zelf de handen uit de mouwen steken. Je ziet waar het geld heen gaat, je maakt kennis met het land en de mensen en je kunt er zelf nog bij helpen ook!
Jolanda Prinsen is kunstenares en heeft haar eigen ideeën over hoe je…
Jolanda Prinsen is kunstenares en heeft haar eigen ideeën over hoe je rijk kunt leven zonder perse rijk te hoeven zijn. In dat kader past haar reis naar Cambodja perfect! "Ik wil liever iets bijdragen door met (de) betrokken mensen in Cambodja samen te werken, dan domweg geld in een pot te storten".
Hester Schaart; "Ik stond vanmorgen op en ging vervolgens heerlijk…
Hester Schaart; "Ik stond vanmorgen op en ging vervolgens heerlijk onder mijn warme douche staan. Ik zette de verwarming aan, deed de lichtjes aan in mijn kerstboom, zette de radio aan en bedacht me dat het toch zo vanzelfsprekend is om een dak boven mijn hoofd te hebben. Een eigen dak, van een eigen warme woning, met een keuken, douche en van alle verdere andere gemakken voorzien. Zo vanzelfsprekend voor mij, maar helemaal niet zo vanzelfsprekend voor ontzettend veel mensen. Ook veel Cambodjaanse mensen hebben geen eigen woning om hun kinderen in te laten slapen, om een veilig onderkomen te hebben. Ik ga mee naar Cambodja met Stichting Toetssteen, om een kleine bijdrage te leveren aan een beetje meer levensgeluk voor gezinnen die nu nog niet dat vanzelfsprekende dak boven hun hoofd hebben. Ik ben superblij dat ik nu een kans heb om mijn handen uit de mouwen te steken en kijk hier enorm naar uit!"
Daniela Tomaello gaat ook voor de tweede keer mee. Ditmaal met haar…
Daniela Tomaello gaat ook voor de tweede keer mee. Ditmaal met haar zoon Robbert, de Benjamin van ons team. "Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan is! Een ervaring waarvan wij als ouders hopen dat het hem in zijn groei naar volwassenheid verrijkt, zijn blik naar buiten verbreedt en dat hij hierdoor gelooft in een duurzame wereld waarin iedereen meetelt. Deze ervaring wil ik ook onze jongste zoon Robbert (17 jaar) meegeven. Dit jaar ga ik samen met hem naar Cambodja. Ik ben dan ook blij dat hij deze mogelijkheid krijgt. Wij kijken er beiden naar uit om met onze eigen handen een land een stapje verder te helpen". Robbert van Heusden en Daniela Tomaello
Stephen van Dijk is de jongere broer van Marlies.
"De reden dat ik deze…
Stephen van Dijk is de jongere broer van Marlies. "De reden dat ik deze trip wil maken, is dat ik een bijdrage wil leveren aan het welzijn van andere mensen. Ik loop ook wel eens te zeuren over kleine dingen, maar besef me heel goed dat anderen het veel minder hebben. In plaats van alleen geld te geven, wil ik zelf bijdragen aan het geluk en een veilig gevoel voor mensen, die het echt nodig hebben".
Robert te Dorsthorst & Inge Ekkelenkamp gaan met ons mee naar Cambodja.…
Robert te Dorsthorst & Inge Ekkelenkamp gaan met ons mee naar Cambodja. Hieronder schrijven zij waarom ze mee gaan. "Twee jaar geleden hebben wij een nieuwbouwwoning gekocht. Deze hebben wij vanaf een kaal veld opgebouwd zien worden. Nu sinds ruim een jaar wonen wij er met veel plezier. Wij hebben de luxe dat we deze woning konden bouwen. Dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Onder de allerarmste mensen zijn er veel die niet eens een woning hebben. Wij gunnen iedereen een eigen huis, waarin ze met net zo veel plezier wonen als wij in het onze. Wij een woning, Zij een woning. Daarom sponsoren wij ieder een woning voor een gezin in Cambodja. Een collega van één van ons is eerder met een bouwteam mee geweest en dit heeft ons gemotiveerd om ook aan de reis deel te nemen. Een reis die mooi, boeiend en ontroerend zal zijn maar voor ons zeker ook confronterend".
Mariska van der Giessen gaat samen met zus Jolanda en vader Ton mee…
Mariska van der Giessen gaat samen met zus Jolanda en vader Ton mee naar Cambodja. Haar motivatie om met ons mee te gaan: "Je werkt hard. Je hebt een druk leven samen met man en 2 meiden. Dit drukke leven ga ik in januari 2016 even opzij schuiven. Samen met mijn vader en zus ga ik deze bijzondere reis maken. Wat is er mooier, naast je eigen kinderen, het leven van iemand anders beter te maken. Want een dak boven je hoofd gun je iedereen!"
Jolanda van der Giessen gaat samen met zus Mariska en vader Ton mee…
Jolanda van der Giessen gaat samen met zus Mariska en vader Ton mee naar Cambodja. Hieronder haar motivatie om met ons mee te gaan: "Ik ben Jolanda en 31 jaar, woonachtig in Delft waar ik met mijn vriend samenwoon. Allebei een druk, gezond en vooral een goed leven. In januari 2016 ga ik samen met mijn vader en zus een bijzondere reis maken naar Cambodja. Ervoor zorgen om de mensen een beter leven te kunnen geven. Uiteindelijk verdient iedereen een goed leven!"
Ton van der Giessen: ‘Een dak boven je hoofd is voor ons normaal. Voor…
Ton van der Giessen: ‘Een dak boven je hoofd is voor ons normaal. Voor anderen soms een droom. Deze keer niet alleen financieel maar samen met mijn twee oudste dochters ook fysiek een bijdrage leveren, maakt “dromen” dubbel waar.
Saskia Turk- Kruijssen vertelt vandaag waarom ze met ons mee gaat naar…
Saskia Turk- Kruijssen vertelt vandaag waarom ze met ons mee gaat naar Cambodja: "Ook ik mag tijdens de Cambodja reis mijn verjaardag vieren. Een verjaardag geeft altijd ruimte voor reflectie, een terugblik op het vorige levensjaar. Ditmaal wil ik graag om mij heen kijken, mijn handen uit de mouwen steken en iets doen voor mijn medemens, zodat zij volgend jaar kunnen terugkijken op een nieuwe stap in hun leven, mogelijk gemaakt door de huizen bouw actie van Stichting Toetssteen."
Drie vriendinnen gaan met ons mee: Anja, Saskia en Laura.
`Samen iets…
Drie vriendinnen gaan met ons mee: Anja, Saskia en Laura. `Samen iets ondernemen.' Liefst iets waar we zelf veel plezier aan beleven maar wat ook van betekenis is voor anderen. Het stond al even op ons verlanglijstje en nu komt het er dan van. Via Laura weten we van stichting toetssteen en daardoor viel de keuze op deze huizenbouwreis. Een concreet doel, kleinschalig en actief iets bijdragen. Dat past bij ons! Anja Couperus Boorsma is onze tweede deelneemster. `Januari 2016 is een bijzondere maand voor mij: ik hoop dan mijn 50e verjaardag te vieren. Reden ook om iets bijzonders te willen doen. Nu valt mijn verjaardag binnen de reisperiode in Cambodja. Hoe bijzonder is dat. Vanuit een bevoorrechte positie in dit rijke Nederland iets te kunnen betekenen voor mensen die in veel zwaardere omstandigheden hun leven leven. Dat is het doel van deze onderneming en ik zet me daar van harte voor in.'
Laura Bos-Schep:
"Het is fantastisch om deze bevlogen vriendinnen mee…
Laura Bos-Schep: "Het is fantastisch om deze bevlogen vriendinnen mee te nemen op reis. Ik weet zeker dat zij ook geïnspireerd raken door de Cambodjanen en ervaren dat wij met onze dollars het verschil kunnen maken! Voor mij wordt het de tweede bouw reis met een andere impact als bestuurslid. Ik hoop de bewoners te ontmoeten om te zien hoe hun leven en de economie in het land veranderd is. Ik voel me een bevoorrecht mens, samen huizen (en waterputten) bouwen met dierbaren voor kwetsbare gezinnen".
Fred Meijer; Eind 2011 kwam ik op het nieuwbouw project JuBi toren in…
Fred Meijer; Eind 2011 kwam ik op het nieuwbouw project JuBi toren in Den Haag Cor Hoogeveen tegen. Sinds onze eerste kennismaking heeft hij steeds met veel enthousiasme verteld over het bouwen van huisjes in Cambodja. Het leek mij mooi en erg leuk om dit zelf ook eens te gaan doen. In het verleden ben ik al eens door een organisatie gevraagd om met hen in Roemenië een schooltje en een dokterspost te gaan bouwen. Ik heb toen gezegd dat als ik met pensioen ben, ik zeker een keer mee zal gaan. Ook aan Cor heb ik toegezegd dat ik eens mee zou gaan. Na een aantal zeer moeilijke jaren in de prive sfeer vond ik het fantastisch om dit jaar mijn toezegging aan Cor in te vullen en daarom wil ik graag komend bezoek aan Cambodja mee.site/cms BY TWEED.NL pprzz® website

sitemap Stichting Toetssteen

kernwoorden

Stichting Toetssteen
steentje bijdragen
ANBI-erkend
Cambodja
huizen bouwen voor de allerarmsten
Janne Ritskes
Annette Fuller Weimar
Giulio Tomaello
Cor Hoogeveen
Raimon Veen
Marcel Straver
draaiboek huizen bouwen
waterreservoirs
ziekenhuis
Nokor Tep Hospital for Women
Janne’s blog
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen