Huizenbouwteam 2015

Het bouwteam "De Beide Handjes" is weer thuis in Nederland. We kijken allemaal met dankbaarheid en veel plezier terug op onze prachtige jubileumreis door Cambodja. De eerste dagen vormden een indrukwekkende kennismaking met het prachtige land, haar vriendelijke bevolking en natuurlijk met elkaar. En nadat de teambuilding voltooid was, vond de reis haar hoogtepunt in de bouw van 20 huizen voor en samen met de allerarmsten. 

We zijn hier apetrots op, maar we zijn minstens zo trots op het vertrouwen dat we ook dit maal van onze trouwe supporters mochten ontvangen. Dat heeft geleid tot een indrukwekkende donatie van maar liefst 150.000 us dollars. Het geld is als volgt verdeeld: 30.000 usd voor Huizen; 70.000 usd voor Maak Cambodja Groen (Waterprojecten) en 50.000 usd voor het Nokor Tep Hospital. 

Dank voor uw gulle gave en we hopen van harte ook komend jaar op u te mogen rekenen. Als u graag met onze 2016 reis (zelfde periode als 2015) mee wilt, stuur dan z.s.m. een mail aan: secretaris@stichtingtoetssteen.nl

Lees de verslagen http://www.stichtingtoetssteen.nl/actueel/

 

Deze deelnemers aan de bouwreis van 2015 gingen van vrijdag 9 januari t/m maandag 19 januari 2015 naar Cambodja om daar huizen te bouwen:

 • Iza Tomaello
 • Cor Hoogeveen
 • Manuela Brasse
 • Lara van Dijk
 • Cor van Werven
 • Henk Kragt
 • Bert van Zanten
 • Giulio Tomaello
 • Lies Hoogeveen
 • Theo Baars
 • Peet Mertens
 • Anje Rutten
 • Bart van der Drift
 • Gert-Jan van Tilburg
 • Annie van Tilburg
 • Michiel van der Drift
 • Jetty Modijefsky


De overhandiging van de nieuwe huizen aan de nieuwe bewoners betekent…
De overhandiging van de nieuwe huizen aan de nieuwe bewoners betekent niet alleen een nieuwe start naar een betere toekomst het is tevens een zeer emotionele gebeurtenis. Sommigen kunnen de tranen amper bedwingen; akon, akon, akon…..bedankt, bedankt, bedankt!
Giulio Tomaello:
Iedere bouwreis naar Cambodja is steeds weer…
Giulio Tomaello: Iedere bouwreis naar Cambodja is steeds weer bijzonder. Dit jaar heb ik het genoegen om samen met Iza, onze jongste dochter van 14 jaar, te mogen gaan. Bij de overdracht van de huizen bedanken we de nieuwe bewoners altijd met “we thank you for giving us the opportunity and the honour of helping you”. Dat schept wederkerigheid, onderling respect en gelijkheid in onze relatie. Als de klus eenmaal is geklaard, zijn we dankbaar voor hetgeen we met elkaar hebben bereikt. Het is goed je te realiseren dat we allemaal een eigen bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. “One person make make a difference and everyone should try”. En dat kan echt overal, om te beginnen in de wereld om je heen. Iza: Ik ben Iza Tomaello (14 jaar) en ik ga dit jaar mee met de Cambodja bouwreis! In 2009 ben ik met mijn ouders en mijn zus Vita bij familie in Cambodja geweest. Het lijkt me zeer interessant om meer van dit bijzondere land te zien en hoe de mensen er leven. En pm iets te kunnen betekenen voor de mensen die (nu nog) in hutjes leven.
I Cor Hoogeveen and my motivation to join several reasons..
First I…
I Cor Hoogeveen and my motivation to join several reasons.. First I look forward to the church service. It is the third time I have contact with the Methodist community. A young but active congregation. Second is the meeting with Janne Ritskes. Our contact person of Tabitha. This amazing woman distinguished in modesty and perseverance. The stakes for the less fortunate is her purpose in life. Thirdly, we are also allowed to serve by helping them reduce. These days give sense and perspective of life. Let us be an example for our children. 2014 was een bewogen jaar met veel moeite en zorgen. Na lang wikken en wegen hebben wij de vrijmoedigheid gevonden om toch deze reis te kunnen doen. Groot is onze dankbaarheid voor deze mogelijkheid. Ook fijn dat ik deze reis samen met Lies kan doen. Maar ook dat het herstel van Giulio het weer toelaat om dit lustrum te bezegelen.
Wij zijn Manuela en Lara van Dijk: (moeder en dochter)
Welvaart is niet…
Wij zijn Manuela en Lara van Dijk: (moeder en dochter) Welvaart is niet vanzelfsprekend. Dat onze wieg op de juiste plek stond en wij de uitzondering zijn in de wereld is iets wat we natuurlijk wel weten maar zelden bewust beseffen. Met het bezoek aan Cambodja en ondersteuning van de Stichting Toetssteen hoop ik dat dit besef wat groter wordt bij mij en mijn kinderen en we ook, hoe klein ook, een steentje kunnen bijdragen aan het welzijn van de lokale bevolking. Voor Lara hoop ik dat het een zinvolle en leerzame sociale stage wordt waarbij deze ervaring een plaats krijgt in haar uiteindelijke keuzes voor opleiding en werk.
Ik ben Lies Hoogeveeen:
3 jaar geleden ben ik met stichting Toetssteen…
Ik ben Lies Hoogeveeen: 3 jaar geleden ben ik met stichting Toetssteen mee geweest naar Cambodja. Dit was een geweldige reis! Het doel was om daar huisjes te gaan bouwen voor de allerarmsten in dorpjes daar. Nou dat is gelukt! Dit jaar gaat stichting Toetssteen voor de 5e keer. Ik ga weer mee, en waarom? Omdat het zo,n ongelooflijk gevoel geeft om dit voor deze mensen te kunnen doen. Het mooie ervan is dat je deze mensen een kans geeft weer iets op te bouwen . Cor is elk jaar nog mee geweest en gaat ook dan weer bij de mensen kijken die al een huisje of waterput hebben gekregen via de stichting, en dan is het mooi om te zien dat deze mensen met de middelen die ze hebben een bestaan hebben kunnen opbouwen. Het gaf mij 3 jaar geleden een heel voldaan gevoel! De dankbaarheid en de blikken in de ogen hoe blij ze zijn met hun huisje zal ik nooit vergeten! Ik ben heel blij dit nog een keer te mogen doen.
Ik ben Theo Baars uit Wilnis – getrouwd met Hannie, 3 kinderen en 1…
Ik ben Theo Baars uit Wilnis – getrouwd met Hannie, 3 kinderen en 1 kleinkind –, inmiddels met vroegpensioen sinds 01 oktober 2010. In de nazomer van 2014 ben ik “aangestoken” door Lies en Cor Hoogeveen om een bijdrage te leveren aan de huisvesting van een aantal Cambodjaanse families. Het leek me een interessante uitdaging om enerzijds wat van het land –in opbouw- te kunnen zien en beleven en anderzijds iets te kunnen doen wat in het verlengde ligt van mijn bestuurlijke bijdrage aan een Caritas instelling. Ik zie er naar uit in een collegiale sfeer iets te presteren, en naar de ontmoetingen met de lokale bevolking.
Ik ben Peet Mertens:
In 2004 heb ik samen met zes oud-studenten…
Ik ben Peet Mertens: In 2004 heb ik samen met zes oud-studenten Bouwtechnische Bedrijfskunde de stichting Bouw voor Bouw(BvB) opgericht. Doelstelling van deze stichting is het leggen van een 2e steen in de 3e wereld, zie http://www.bouwvoorbouw.nl/ Nu 10 jaar verder hebben wij diverse projecten in de 3e wereld ondersteund. Ik heb echter nooit de tijd vrijgemaakt om de projecten te bezoeken, laat staan om de handjes zelf uit de mouw te steken. Enkele maanden geleden werd ook het bestuur van de stichting BvB geïnfecteerd door het enthousiasme van Cor Hoogeveen over de plannen van de stichting Toetssteen in Cambodja. Het bestuur van BvB heeft besloten om het project financieel te ondersteunen. Daarnaast heb ik de knoop doorgehakt om mee te gaan naar Cambodja. Om een keer echt mee te maken hoe je het verschil kunt maken voor mensen in de 3e wereld, welke de ondersteuning zo hard nodig hebben.
Ik ben Anje Rutten de motivatie van mij om mee te gaan met deze reis…
Ik ben Anje Rutten de motivatie van mij om mee te gaan met deze reis naar Cambodja komt door het enthousiasme van Peet en zijn stichting Bouw voor Bouw. Toen duidelijk werd dat ik ook mee zou kunnen gaan met deze reis, ben ik meteen gaan kijken wat Stichting Toetssteen doet en waar ze voor staan. Door het zien van de blijde gezichten van de mensen die "hun" nieuwe huis aangeboden krijgen en door de foto's van de enthousiaste deelnemers, wil ik deze unieke kans niet voor bij laten gaan. Graag wil ik een "steentje" bij dragen en me vol energie storten op dit geweldige huizen-bouw-project. Ik verheug me nu al op de fantastische sfeer die deze reis ongetwijfeld zal vergezellen,
Ik ben Bart van der Drift, getrouwd met Krina en heb twee kinderen;…
Ik ben Bart van der Drift, getrouwd met Krina en heb twee kinderen; Tess ( 24 jaar ) en Loek ( 21 jaar ) Ik woon in het Zeeuwse Kloetinge en werk bij van Gelder in de weg- en waterbouw. Samen met mijn broer Michiel gaan wij deze reis ondernemen. Even een bewustwording van de wereld en het leven om ons heen. Even stilstaan bij het leven van andere mede wereldbewoners en kijken of wij hen een beetje kunnen ondersteunen. Ik kijk er erg naar uit!
Ik ben Bert van Zanten:
Ik wil graag iets van mijn welvaart delen en…
Ik ben Bert van Zanten: Ik wil graag iets van mijn welvaart delen en liefst op een tastbare manier. Het lijkt ook interessant om iets van het land en van haar cultuur en geschiedenis te zien.
Ik ben Gert Jan van Tilburg
Over de vraag; wat is je motivatie om mee…
Ik ben Gert Jan van Tilburg Over de vraag; wat is je motivatie om mee te gaan hoef ik op zich zelf niet zo lang na te denken maar het onder woorden brengen is toch wel iets lastiger. Naast mijn dagelijks werk doe ik al best wat vrijwilligers werk op lokaal niveau. Al heel wat jaren support en volg ik de jongeren die via World Servants een belangrijk deel van hun vakantie gebruiken in Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen projecten gaan helpen realiseren. Als je dan ziet wat en hoort wat het voor hen betekent heeft en hoe hun blik op de wereld is verbreed maakt hun passie en bevlogenheid elke keer weer grote indruk. Deze onuitwisbare indruk zag en hoorde ik ook van mijn collega's bij Van Werven die de vorig jaar zijn geweest. Ook dit jaar steunt ons bedrijf de projecten van de Stichting Toetssteen. Samen met Annie wil ik dan ook heel graag daadwerkelijk mee bouwen aan de huizen in een land waar nog veel mensen onder erbarmelijke omstandigheden moeten wonen. Dit alles niet van uit de compensatie gedachte maar om het gevoel van al die vrijwilligers te delen dat we op deze wereld voor elkaar heel veel kunnen betekenen.
Ik ben Annie van Tilburg:
Toen Gert Jan vertelde, dat hij dit jaar mee…
Ik ben Annie van Tilburg: Toen Gert Jan vertelde, dat hij dit jaar mee zou gaan met de groep van Van Werven om mee te helpen met het bouwen van huisjes in Cambodja, was mijn eerste gedachte dan ga ik ook mee. Het lijkt mij prachtig om bouwen in een land waar zoveel ellende is geweest en ik ook een klein beetje kan helpen. Na het bezoek en de presentatie in De Lier was ik nog meer gemotiveerd.
Ik ben Jetty Modijefsky:
Al vanaf het begin volg en steun ik het…
Ik ben Jetty Modijefsky: Al vanaf het begin volg en steun ik het huizenbouwproject in Cambodja, doordat ik mede-oprichter Giulio goed ken. En onlangs voelde ik : het is NU tijd om zelf mee te gaan en een actievere bijdrage te leveren. En tevens een kans om dit land en haar bewoners te leren kennen op een iets andere manier dan een gewone toerist. Ik heb iets vergelijkbaars meegemaakt in Ghana, waar ik meerdere malen was en 2 maanden werkte in een klein kinderhuisje. Cambodja spreekt me aan: dit directe, persoonlijke, (relatief) kleinschalige en "degelijke" initiatief, waarbij wordt samengewerkt met een NGO ter plaatse. Mensen-met-minder-kansen krijgen een concreet duwtje in de rug, waardoor ze ZELF weer in beweging komen en hun leven daadwerkelijk kunnen verbeteren. Mooi hoe dat ook blijkt als tijdens zo'n reis eerder gebouwde huizen bezocht worden. Ook de waterbronnen horen daarbij. Nog 2 maanden voor we gaan......
Ik ben Patrick Correia:
Verleden jaar sprak ik met Cor Hoogeveen. Hij…
Ik ben Patrick Correia: Verleden jaar sprak ik met Cor Hoogeveen. Hij zou huizen gaan bouwen in Cambodja. Cor kon er zo gepassioneerd over vertellen dat ik besloten heb om dit jaar mee te gaan. Eerst heb ik mij verdiept in het project en wat mij opvalt is dat overal te zien is dat elke euro echt naar de plaatselijke bevolking gaat. Dat zie je helaas wel eens anders. Als je dan ook nog eens de verhalen leest hoe het is om met 35 graden in de hete zon huizen te bouwen en daarna toch die blijde gezichten en dankbaarheid ziet van de mensen, dan denk ik direct “daar doe je het voor”. Het lijkt mij een unieke ervaring om een heel klein beetje mee te kunnen helpen aan toekomst van de mensen daar. Door goede huizen te bouwen zien de mensen hopelijk de toekomst weer wat rooskleuriger en kunnen ze bijvoorbeeld een eigen bedrijfje starten.
Ik ben Henk Kragt: Ik ben 63 jaar en getrouwd met Reintje.
Ik heb 1…
Ik ben Henk Kragt: Ik ben 63 jaar en getrouwd met Reintje. Ik heb 1 zoon en 2 dochters. Mijn jongste dochter Ellen is getrouwd met Cor van Werven. Zo komt het dat ik mee ga naar Cambodja. In 2010 heb ik meegewerkt aan een project in Malawi. Ik vond het geweldig om de cultuur daar te leren kennen en iets te kunnen betekenen voor de bevolking. Dit zijn ook mijn doelen voor de komende reis naar Cambodja. Ik hoop dat het een goede reis wordt. Met vriendelijke groet, Henk.
Ik ben Michiel van der Drift: 
Afgelopen zomer ben ik op de jaarlijkse…
Ik ben Michiel van der Drift: Afgelopen zomer ben ik op de jaarlijkse bijeenkomst van Stichting Toetssteen onder de indruk geraakt van het enthousiasme en de ervaringen van de deelnemers aan deze reis in de afgelopen jaren. De wilskracht van de arme bevolking in Cambodja om dit prachtige land weer op te bouwen motiveert mij daaraan bij te dragen. In 2012 heb ik al eens een huisje gesponsord en ontving later de foto van het blije gezin dat daarmee weer een goed en veilig dak boven het hoofd heeft. Nu ik wat meer tijd aan reizen kan vrijmaken lijkt me leuk en boeiend om het land, de mensen en hun cultuur nader te leren kennen. Ik maak de reis samen met mijn broer omdat ik de ervaring graag met hem wil delen. We hebben er enorm veel zin in om deze reis mee te maken.
Ik ben Cor van Werven:
Het lijkt me geweldig om in een gezelschap met…
Ik ben Cor van Werven: Het lijkt me geweldig om in een gezelschap met iedereen hetzelfde doel deel te nemen aan deze reis. Ik vind het mooi om een steentje bij te mogen dragen waardoor deze mensen een veel beter bestaan krijgen. Ik zie ernaar uit.site/cms BY TWEED.NL pprzz® website

sitemap Stichting Toetssteen

kernwoorden

Stichting Toetssteen
steentje bijdragen
ANBI-erkend
Cambodja
huizen bouwen voor de allerarmsten
Janne Ritskes
Annette Fuller Weimar
Giulio Tomaello
Cor Hoogeveen
Raimon Veen
Marcel Straver
draaiboek huizen bouwen
waterreservoirs
ziekenhuis
Nokor Tep Hospital for Women
Janne’s blog
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen