Waarom Katja van Roosmalen wilde doneren.

De cirkel is rond

In de bouw hebben we het de laatste jaren vaak over circulariteit. Ieder vult dat op zijn eigen manier, de een kijkt energetisch, de ander naar verlenging van de levensduur of naar milieuaspecten. “We proberen de cirkel te sluiten en bij te dragen aan de toekomst. Met Boque wilde ik dat ook. Vanaf de eerste gedachte wist ik dat dit inspiratieboek oprechtmoest zijn. Dat was een jaar geleden nog een droom, maar inmiddels is het werkelijkheid geworden. Hoe mooi is het dan als je ook anderen kunt helpen om hun dromen te verwezenlijken?”, vertelt Katja van Roosmalen, hoofdredacteur van Boque.
“Het is inmiddels jaren geleden dat ik voor het eerst sprak met Giulio Tomaello en Cor Hoogeveen. Natuurlijk ging het over terrazzo, we werken immers met zijn allen in de bouwsector. Maar soms kregen we het ook over onze passie, onze wens om te delen. We spraken over de Stichting Toetssteen, over de huizen die zij bouwden in Cambodja en later over de realisatie van het vrouwenziekenhuis in Phnom Penh”, vertelt zij over haar eerste kennismaking met de stichting Toetssteen.
“Voor mij stond direct vast dat ik de opbrengst van Boque 2017 – ik wist dat deze beperkt zou zijn – wilde doneren aan de stichting Toetssteen”, vervolgt ze. “Het was niet meer dan logisch dat we de cirkel zouden sluiten. In 2010 werd bij Janne Ritskes (Tabitha Foundation Cambodja) borstkanker geconstateerd terwijl in datzelfde jaar Tomaello en Eterno de opdracht kregen om het grootste ziekenhuis van Europa, Erasmus MC in Rotterdam, te voorzien van terrazzovloeren en -trappen. In 2017 waren deze prachtige vloeren gereed en konden we er in Boque over schrijven. Daarmee is mijn droom verwezenlijkt, maar door middel van de cheque wil ik de inspiratie graag doorgeven aan Janne. Ik hoop namelijk dat hierdoor ook haar droom – goede gezondheidszorg voor vrouwen – weer een stukje dichterbij komt.”
Doneer u ook?

Katja overhandigd de cheque aan Cor Hoogeveen Concept Gallery

Galadiner voor Nokor Tep ziekenhuis voor vrouwen met kanker

10-11-2018 We willen graag nog een allerlaatste maal een beroep op jullie doen voordat we er als Stichting…